Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 6-8 dkg medvehagymalevél apróra vágva
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tejföl
- 25 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- só
- 1 dkg cukor az élesztő felfuttatásához
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot a medvehagyma kivételével. Jól kidolgozzuk, hogy félkemény tésztát kapjunk, utána fél órát hagyjuk pihenni letakarva. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát, majd jól összegyúrjuk újra. Ezután kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetszőleges módon kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük és 200 fokon alul-felül sütéssel megsütjük.
Remélem Nektek is ízleni fog!
Orsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése