2014. május 9., péntek

Mivel alapozzunk?

Sokszor merülhet fel ez a kérdés, hogy mivel a legideálisabb az alapozó felvitele az arcunkra. Igazából ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy neki mi válik be a legjobban, de aki még a tesztelgetős fázisban van, annak mutatnék most néhány alternatívát. Remélem segítségetekre lesz!






A kezünk: a legelső és talán legegyszerűbb megoldás az, ha a kezünket használjuk a procedúrához. Ez azért jó megoldás, mert így érezzük az arcunk egyenetlenségeit, hogy esetleg hova kell több belőle, illetve a kisebb helyeket is jobban el tudjuk érni. A hátránya viszont az, hogy nem biztos, hogy egyenletes lesz a végeredmény.

Alapozószivacs: szerintem nincs olyan lány, aki életében ne használt volna ilyet kezdő sminkelős korszakában. Az eredmény vele egész szépen tud kinézni, viszont a probléma az, hogy nem túl gazdaságos több szempontból sem. Egyrészt azért, mert több alapozót szív magába, mint amennyi az arcunkra megy, másrészt tisztítani se nagyon lehet, ezért folyton cserélni kell.

Beauty Blender: én személy szerint ezeket a fajta szivacsokat inkább kevésbé erős fedésű BB, CC, DD, stb. krémekhez használom, mert sokat kell velük pepecselni, hogy az alapozó erősebben fedjen. Kis, ütögető mozdulatokkal visszük fel a festéket, ami elég időigényes mondjuk egy ecsethez képest. Amit szeretek benne az a csúcsos vége, mert remekül lehet vele felvinni a korrektort még a nehezebben hozzáférhető helyekre is. A tisztításával sincs gond, egyedül a száradására kell sokat várni.

Nyelv alakú laposecset: a probléma az ezzel az ecsettel, hogy a feje nem túl nagy, így egyszerre csak kis felületet tud befedni. Az eredmény se lesz vele szép, merthogy erősen csíkoz. Alapozásra nem igazán ideális, viszont a krémes pirosítókat remekül lehet vele felvinni.

Kabuki ecset: szerintem ez a legjobb választás alapozáshoz. A feje szupernagy ezért könnyebb dolgozni vele, egyenletesen oszlatja el a festéket. Érdemes egy ilyet beszerezni, mert igazán le lehet vele rövidíteni az egész műveletet. Az egyedüli gond talán a tisztításával van, mert bár könnyű kimosni, minél tömöttebb, annál hosszabb ideig szárad.


Ti mit használtok alapozáshoz?

Orsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése